Ifi Sziget

2021.11.30. 08:57

Tallért gyűjtenek, összetartanak a szigetvári klub ifjú tagjai

A Szigetvári Család és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat a Szigetvári Önkormányzat területén 2016 óta biztosítja az óvodai és iskolai segítőszolgáltatást. Ennek keretében hoztak létre a fiatalok számára ifjúsági klubot Ifi Sziget néven.

Mohay Réka

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

– Többszöri próbálkozás után újraterveztük a szakmai vonalat, a hat és tizenhat év közötti korosztályt fogadjuk, valamint szorosabbra fűztük az iskolákkal való együttműködést – mondta el lapunknak Batáné Győrffy Anikó, a Szigetvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője.

A klub, ahol a közösség is megtartó erőt jelent, komplex módon segíti a gyerekeket.

– Az ifjúsági klub a prevencióban tölt be fontos szerepet, különösen a tanulást segítő és mentálhigiénés szolgáltatásokkal, amelyek a hét minden napján elérhetőek. Mind a helyi iskolák, mind a hátrányos helyzetű családok megkeresésére fogadjuk a gyerekeket és segítjük őket a tanulási, szociális, társas kompetenciájuk fejlesztésében. A klubba járó gyerekeknél komplex szociális és iskolai problémákkal találkozunk, melyek a családi diszfunkciókig vezethetők vissza – mondta Batáné Győrffy Anikó.

A motiváció elősegítésének érdekében egyedi ötlettel álltak elő.

– Az iskolai zavarokhoz sok esetben antiszociális normák társulnak, ezek korrigálása összetett, időigényes folyamat, többsíkú szakmai felkészültséget igényel. Ennek elősegítésére bevezettük a tallérrendszert, amely a pozitív megerősítésre épít és a gyerekek befektetett munkáját, úgy mint viselkedés, kooperáció, és szabálykövetés jeleníti meg azzal, hogy a hétfőtől péntekig gyűjtött tallérok beválthatók az általuk kiválasztott apróbb tárgyakra élményekre a tallérvásár keretében – fogalmazott a gyermekjóléti központ vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!