gratulálunk!

2021.11.24. 12:26

Tanulmányi sikereknek örül az Árpád-kori település

Nem unatkoznak Hetvehely lakói az ősz folyamán. A helyi önkormányzat, valamint a német nemzetiségi önkormányzat mellett az általános iskola táján is több fontos esemény zajlott.

M. R.

Az októberi forradalom emlékünnepségén a nyolcadikosok meghitt rendezvényen szerepeltek. A hatodik osztályosok a pécsi székesegyházba látogathattak el Kerekes Edit hitoktató szervezésében, ahol a Pécsi Püspökség gyermekeknek szánt múzeumpedagógiai programján vehettek részt. A játékos hittanórát követően a templomtoronyba is felmehettek, a katedrális belső tereit pedig kalandtérkép segítségével fedezhették fel.

Tanulmányi sikerekkel is büszkélkedhet a helyi közösség, ugyanis Ivusza Bianka, a Pécsi Református Kollégium megyei német nyelvi versenyén bejutott a tíz legjobb eredményt elért diák közé. A verseny során a kislány megcsillogtatta magabiztos kommunikációs készségét is. Felkészítő tanára Freiné Hergenrőder Mária és az iskolaközösség is büszkék az ügyes diák teljesítményére.

A nyelvi siker is mutatja, a helyi német hagyományok különösen erősek. A közös tradíció ápolása, a kapcsolatok erősítése lesz az egyik fontos célja a december 4-én tartandó disznóvágással egybekötött rétesfesztiválnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!