Korszerű intézmény lesz

2021.11.26. 16:35

Újabb épülettel bővítik a pellérdi bölcsődét

Megújul a Pellérdi Általános Művelődési Központ és Konyha Bölcsődéje, az épület új szárnyat kap, így a férőhelyek száma duplájára emelkedik.

M. R.

Fotó: Löffler Péter

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 265 millió forint vissza nem térítendő társfinanszírozott és kormányzati támogatást kaptak a kivitelezésre. A projekt célja elsősorban az, hogy javuljon a bölcsődei alapellátásához való hozzáférés, illetve, hogy emelkedjen az ellátás színvonala. Ezek ugyanis elősegítik a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését, valamint javítják a családok életminőségét is.

A pénteki ünnepélyes alapkőletétel során Tajti Zoltán polgármester elmondta, a pellérdi iskola bővítését most a bölcsőde új épületszárnyának megépítése követi. A polgármester hozzátette, az újonnan épülő bölcsődébe a környező településről is várják a kisgyermekeket.

Az alapkőbe a polgármester, dr. Őri László a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke, és Nagy Csaba országgyűlési képviselő időkapszulát helyeztek el, melybe a bölcsődés gyermekek kezeinek papírra festett lenyomatát, a pellérdi újság, valamint a Dunántúli Napló legfrissebb számait helyezték el a jövő generációi számára.

Dr. Őri László kiemelte, az összefogás és a partnerség meghozta gyümölcsét Pellérden, mely az elmúlt nyolc évben kiemelkedő fejlődésen ment keresztül.

Nagy Csaba hozzátette, a családtámogatás sikerét is mutatja, számos fiatal házaspár igényelte a falusi CSOK-ot, s a gyermekek számának növekedése is a támogatások sikerét mutatja.

Korszerű intézmény épül

A beruházás specifikus célja a bölcsődei ellátás férőhelyszámainak növelése, a meglévő huszonnégy bölcsődei férőhely ugyanis a fejlesztésnek köszönhetően a duplájára fog emelkedni. A tetőn napelemeket fognak elhelyezni. A csoportszobákhoz kapcsolódóan játszóudvart alakítanak ki, valamint bővítik a melegítőkonyhát is. A projektből egy új kisbuszt is tudnak vásárolni, mellyel a bölcsőde ellátási területéről juttatják el a gyermekeket az intézménybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!