Sorskérdések

2021.12.10. 14:58

A gyerekeket érintő kérdésekről szavazhatunk

A kormány népszavazást kezdeményez, mert szükségesnek érzi, hogy a gyermekvédelmi kérdésekben megszólítsa az állampolgárokat.

Zs. K.

Fotó: Shutterstock

Hargitai János országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban hangsúlyozza: felnőtt emberek szexualitási kérdései nem tartoznak a népszavazás témakörébe. Amiről az állampolgárok megnyilvánulhatnak, az a gyerekeket, a kiskorúakat érinti. 
– Nem helyeselnénk, ha bármiféle propagandára lehetőség lenne, amivel nemváltoztatásokat és bármilyen szexuális orientációt befolyásoló kérdések az óvodákban és az iskolákban megjelenhetnének. Az maradjon a szülő és a pedagógusok privilégiuma. A másik két kérdés a médiára irányul, hiszen a korszerű médiahasználati lehetőségek lehetővé teszik azt, hogy az erre vonatkozó reklámok korlátlanul zúduljanak a gyerekekre. Azt gondoljuk, hogy a kiskorúak védelme érdekében indokolt erre vonatkozóan korlátok beépítése – mondta az országgyűlési képviselő. 
 

 

Hozzátette, a kérdés Magyarországon is releváns, elég csak arra gondolni, hogy a Momentum leköszönt elnöke világossá tette, helyeselné, ha Nyugat-Európához hasonlóan civil szervezetek képviselői megjelenhetnének a magyar közoktatási intézményekben, és szexualitást befolyásoló kérdésekről foglalkozásokat tartanának. Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje pedig azt mondja, hogy ha ők hatalomra kerülnének, a gyermekvédelmi törvény minden korlátozó rendelkezését eltörölnék. 
– Azt gondolom, hogy ezek olyan sorskérdések, amelyek a családokat érintik. Megálljt kell parancsolni annak az LMBTQ-s propagandának, amelynek – azt gondoljuk –, hogy a közoktatási intézményeinkben nincs helye. Más dolog a felnőttek szexualitása, mert senki nem kíván egy felnőtt embernek életvezetési tanácsokat adni – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!