Múltidéző

2021.12.19. 15:40

Az 1990-es évek divatja igazán egyedi volt (galéria)

Az 1990-es évek divatját a színesebbnél színesebb, látványos ruhadarabok jellemezték.

Czine Vanessza

Ötletes és divatos ruhákat készítettek a tervezők papírból (2001)

Fotó: Laufer László

Ennél már csak a nyári időszak volt érdekesebb, mind a férfiak, mind a nők öltözködésében. Teret kaptak az egyre kevesebbet takaró ruhák, nem volt szokatlan, ha egy nő férfi ingben és egy egyszerű farmerben lépett ki az utcára. De az sem, hogy lecserélték a bokáig érő szoknyát egy-egy feltűnő színű anyagból készült miniszoknyára. 
 

 

A divatbemutatók már évszázadok óta jelen vannak az emberiség történelmében, 110 évvel ezelőtt pedig létrehozták a mai bemutatók elődeit, amelynek mintájára a ’90-es években is rengeteg látványos programot szerveztek. Ennek megfelelően Pécsett is számtalan helyszínen tartottak bemutatókat, többek között a Konzum Áruház mozgólépcsőjén, a Kereskedők Háza színpadán, az Expo Centerben, a PMFC-pályán, ahol egyrészt a felvonuló autókon volt a hangsúly, másrészt pedig az ablakokban pózoló csinos modelleken. Némely bemutatott ruhadarab mindennapi viseletre nem is volt alkalmas, hiszen egy papírból készült szoknya nem állná meg a helyét a napi munkában. 
 

 

 

Harminc évvel ezelőtt a modellek sminkelése is gyerekcipőben járt, hiszen csak minimális „kozmetikázás” után léptek színpadra, ami nem fedte el a szépséghibákat, ez azonban a fellépőknél kevésbé okozott komplexust a mai modellekkel ellentétben. A molettebb hölgyekre is gondoltak a bemutatók szervezői, számukra is kínáltak új öltözködési lehetőségeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!