Nagypall

2021.12.08. 12:43

Szavazást tartottak a szövetségben a jelöltekről

Czine V.

A község önkormányzata is részt vett a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetségének soron következő küldöttgyűlésén, amelyen Baranya és Somogy minden német önkormányzatának részvételére szükség volt, egyrészt a határozatképességhez, másrészt a téma fontossága miatt, ugyanis ezen a fórumon jelöltek képviselőket a parlamenti választási listára. A küldöttgyűlésen minden településnek egy szavazati joga volt, a szövetség összesen 5 főt választhatott meg küldöttnek. A szavazás előtt Ritter Imre, magyarországi német parlamenti képviselő beszámolt a jelenlegi ciklusban végzett tevékenységéről. 

A küldöttgyűlés eredménye alapján a 2022. évi országgyűlési választásokon a Magyarországi Németek Országos Önkormányzati listáján induló Baranya és Somogy megyei jelöltek a következők: Englenderné Hock Ibolya, Schubert Olívia, Schulteisz Balázs, Koch Emil, dr. Márkus Beáta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!