újabb megbetegedések

2021.12.03. 14:39

Tíz óvodában és egy bölcsődében ütötte fel a fejét a vírus Pécsett

Újabb gyermekek és dolgozók kerültek karanténba a város gyermek-intézményeiben az elmúlt három napban.

bama.hu (forrás: Pécsi Önkormányzat)

Tíz óvodából és egy bölcsődéből jelentettek fertőzötteket, összesen 155-en kerültek járványügyi megfigyelés alá. A Zsolnay Vilmos utcai, a Bártfa utcai és az Apáczai 3-as óvodákban egy-egy dolgozóról, míg a Pécs-Somogyi, a Zipernowsky Károly utcai, a Bornemissza Gergely utcai, a Budai Nagy Antal utcai, a Magyar Lajos utcai, valamint az Apáczai 1-es és 2-es óvódákban egy, vagy több kisgyermekről igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést.

A hatóság a fertőzöttek környezetében lefolytatott kontaktkutatás eredményeként – a fertőzöttekkel együtt – összesen 8 óvodai dolgozó és 132 kisgyermek esetében rendelt el járványügyi megfigyelést. A Kisgyermek Szociális Intézmények Mandula Bölcsődéjében előbb az egyik dolgozóról, majd az egyik kisgyermekről is beigazolódott, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A velük szoros kapcsolatba került további 13 kisgyermek számára a hatóság szintén karantént rendelt el. Valamennyi intézményben elvégezték a fertőzésben érintett helyiségek fertőtlenítő nagytakarítását. A karanténnal nem érintett kisgyermekek ellátását a pécsi intézmények továbbra is biztosítani tudják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában