Változások

2022.01.03. 12:21

A munkába járást is támogatja idén az új menetrend Komlón

A Nagyrét utca nemrég átadott új szakaszát is bevonják a tömegközlekedésbe – a területen működő vállalkozások munkarendjéhez igazodó menetrend január végén lép életbe.

W. K.

Forrás: Löffler Péter

Fotó: Löffler Péter

A város hetvenedik születésnapján, 2021 szeptemberében adták át és helyezték forgalomba a körtvélyesi városrész és Komló szempontjából meghatározó új utat – a közel 800 méteres Nagyrét utcai új szakasznak köszönhetőn megszűnt Körtvélyes zsáktelepülésrész-jellege. A fejlesztés során 11 összközművesített telket is létrehoztak, ezekre új vállalkozások települnek, számos új munkahelyet teremtve. 

Az útépítéssel együtt a tárgyalásokat is megkezdte az önkormányzat a Volánbusz Zrt.-vel annak érdekében, hogy a Nagyrét utca forgalomba helyezését követően az új szakaszt a helyi tömegközlekedésbe is bevonják, segítve ezzel a területén lévő vállalkozások dolgozóinak munkába járását. Az egyeztetések során felmérték a területen jelenleg működő cégek munkarendjét – ezek alapján egyértelműen körvonalazódott, hogy a vállalkozások munkanapokon történő műszakos kiszolgálása válik szükségessé a jövőben. 
 

Az új menetrend kialakításánál a költséghatékonyság mellett a közvetlen, átszállás nélküli eljutás biztosítása is cél volt, ezért a meglévő járatok összevonásával és minimális útvonal-módosításával új autóbuszvonalak üzemeltetésére tett javaslatot a szolgáltató. 
A terv szerint az újításokat a lakosság tájékoztatását követően, 2022. január 29-től vezetik be, az újításokat a város képviselő-testülete június 30-ig felülvizsgálja, és az addig beérkező esetleges észrevételek alapján, ha szükséges, módosításokat hajtanak majd végre.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!