Hurrá!

2022.01.21. 12:29

A pécsi egyetem büszkélkedhetett a legszebb, legrokonszenvesebb, hallgatóbarát standdal

Közel negyvenötezer érdeklődő és több mint száz kiállító vett részt a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.

Móga R.

Felkészült hallgatók segítették a látogatók eligazodását

Forrás: PTE

A rendezvényt, melyen a pályaválasztás előtt állók, a továbbtanulást tervezők ismerkedhettek meg a megújuló felsőoktatás nyújtotta lehetőségekkel, a tavalyi év kihagyása után ismételten személyes keretek között rendezték meg a Hungexpón. 

 

Az eseményen legfőképp magyarországi egyetemek szerepeltek, de nyelviskolák, felnőttképzők és külföldi felsőoktatási intézmények is jelen voltak. Mindemellett nem túlzás azt állítani, hogy a legszebb, interaktív elemekkel, barátságos hallgatókkal teli standdal kétségkívül a Pécsi Tudományegyetem büszkélkedhetett. 

 

– A PTE az, amely a legtávolabbi történelmi múltra néz vissza, hiszen 1367-ben mégis­csak ott történt Magyarország legnagyobb oktatási innovációja – vélekedett Bódis József kuratóriumi elnök. – Az egyetemnek az utolsó évtizedes teljesítménye, akár tudományos vonalon, akár a szakok megújítása számában, akár a külföldi hallgatói létszámát tekintve – amely ötezer közelében van – mind olyan vonzóerő, amiért érdemes Pécsre jönni. 

PTE standja nemcsak látványos volt, hanem informatív is
Forrás: PTE

A látogatók közül sokan már azzal a céllal érkeztek, hogy ők biztosan ehhez a különleges PTE-családhoz szeretnének csatlakozni, ráadásul olyanok is akadtak, akik már a szakok tekintetében is elköteleződtek. 

 

– A szakkiállítás legfontosabb célja, hogy a felvételizni szándékozók tájékozódhassanak az egyetemekről, a szakokról, és ezek alapján átgondolhassák, hogy milyen irányba szeretnének továbbtanulni – osztotta meg véleményét a rendezvény kapcsán Brassói Sándor, az Oktatási Hivatal elnöke. 
Brassói Sándor külön hangsúlyozta, hogy a jelentkezési határidő február 15., de a ponthatárok júliusi kihirdetéséig érdemes a felvételizőknek követniük a megújult felvi.hu oldalon elérhető instrukciókat. 

 

A háromnapos esemény ingyenesen látogatható volt, ráadásul online formában is követhető volt az idei Educatio. Itt a szervezők virtuális standoknál várták az érdeklődőket. 
Az elmúlt év jól mutatja, hogy a Pécsi Tudományegyetem mennyire csalogató a felvételi előtt álló diákok számára, ugyanis a 2021. évi általános felvételi eljárást követően 12 %-kal több jelentkezőt vehetett fel az ország első egyeteme, mint az előző évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!