Siker

2022.01.10. 08:54

Pezseghet az élet a festői Ormánság környékén

Kimagasló sikert könyvelhetnek el az Ormánságban, ugyanis számos beruházással gazdagodhattak a környékbeliek az országosan kiemelt projektnek köszönhetően.

Móga R.

a20200915 _termeloipiac_ Sellye_LP_DN Termel?i piac ‡tad‡sa

Fotó: Löffler Péter

Az Ős-Dráva Program alapkoncepciója 2004-ben született meg, mely egy komplex, társadalmi és gazdasági szférát egyaránt érintő területfejlesztési projekt. A 2016-ban útjára indult fejlesztés a Dráva térségének felszíni vízrendszerére alapozottan teremti meg a hosszú távú, fenntartható fejlődés feltételeit az Ormánságban. 

 

A munkaterv eredményei közé tartozik az elválasztott vízrendszerek összekötése, rehabilitációja, közel 20 kilométer új meder kiépítése, valamint 100 km meglévő vízfolyás mederrendezése. Továbbá vízkormányzati műtárgyakat építettek, illetve újítottak fel, és még számos újdonsággal bővült a térség. A fejlesztés révén vonzóbbá válhat a környék a turizmus számára, ezáltal megnőhet a hátrányos helyzetű ormánsági lakosság jövedelemteremtő vállalkozási lehetősége.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!