Álszent balliberális képmutatás

2022.02.05. 18:13

A mostani városvezetésnek csak kockás inges bohóckodásra futja

Péterffy Attila polgármester és Pécs városának baloldali vezetése egy fénykép erejéig egységesen kockás inget öltöttek – a képhez írt bejegyzés alapján azért, hogy szolidaritást vállaljanak a város demonstráló pedagógusaival.

R. B.

Fotó: Laufer László

A történetet azonban árnyalja, hogy azok mellett a pedagógusok mellett álltak ki, akik javarészt az önkormányzat tulajdonában lévő, felújításra váró iskolákban, illetve a város fenntartása alatt működő, fejlesztésre önkormányzati forráshoz nem jutó óvodákban dolgoznak a mindennapokban. 
 

Face­book-oldalán dr. Barkóczi Csaba fideszes képviselő hívta fel a figyelmet a kontrasztra, mely szerint Páva Zsolt ideje alatt tucatnyi pécsi óvodát és iskolát újítottak fel, illetve modernizáltak, míg ehhez képest „kockás inget húzni nem nagy teljesítmény”. 
 

Míg az előző városvezetés több mint 2,5 milliárd forintot költött pécsi óvoda- és iskolaépület felújítására, valamint korszerűsítésére, addig a Péterffy Attila irányította testület a legrégebbi pécsi kisdedóvó, az 1929-ben épült József Attila Utcai Tagóvoda bezárását tudja felmutatni. 
 

– Éles kontraszt van a mostani és a korábbi városvezetés között ebben a kérdésben – fejtette ki lapunknak véleményét Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője. – Míg korábban milliárdos fejlesztések és beruházások voltak, addig most ez a kockás inges bohóckodás megy. Több önmérsékletet várnék el a baloldaltól, nem szerencsés ilyen olcsó performanszokkal helyettesíteni az érdemi munkát – foglalta össze a jobboldali képviselő, aki szerint meglehetősen visszás az a kettős mérce, mely szerint az egyik oldalon elvonnak a nevelési intézményektől mintegy kétszázmillió forintot, a másik oldalon pedig különböző tanácsadóknak fizetnek ki horribilis összegeket. 


– Édesanyám negyven éve pedagógus, így rajta keresztül is jól látom a hozzáállásbeli különbséget a mostani és korábbi városvezetés között – árulta el a képviselő. 
 

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a gyakran a favágókkal társítható ruhadarab nem biztos, hogy a legjobb választás egy olyan városban, ahol a lakosság tiltakozása ellenére ipari méretekben vágnak tarra erdőterületeket, hogy aztán folyamatosan tüzeljék el ezeket a hőerőműben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!