Évente megéljük az újjászületést

2022.03.31. 14:00

A tavaszi szél zúgása is bátorít (Galéria)

Már-már klisének tűnhet, amikor valaki a tavasz érkezéséről, a virágok nyiladozásáról, vagy a szerelmek bimbózásáról beszél így március végén, azonban tagadhatatlan, hogy hatással van ránk az évszakok változása.

Mohay R.

Egészen másképp indul a nap madárcsicsergésben, napi munkánk és teendőink végeztével sokkal hívogatóbb a természet, a környező park, ha napsütésben sétálhatunk. Baranyában szerencsére van hova mennünk, ahol megtapasztalhatjuk a korai napsugarak simogatását. 

 

Nem véletlen, hogy tavasszal ünnepeljük a húsvétot is, a testi-lelki újjászületést, összhangban a tavaszi megújulással. Az évszakok ritmusa, még ha az utóbbi években felborulni is látszik, még mindig tapasztalható, s egyfajta keretet, rendszert ad az életünknek. A virágba boruló, illatozó faágak és mezők, az egyre inkább teret nyerő napfény hozzásegíthet, hogy úgy érezzük, a tavasz nyílása egy új kezdet lehet számunkra is. 

 

„A vörös nyár zúgása bátorít, én, élet atlétája, állok itt” – írja a 137 éve, március 29-én született Kosztolányi Dezső A jó élet című versében. Úgy gondolom, a megfogalmazott lelkesítő érzés tavasszal is aktuális lehet. A tavaszi szélben állva úgy érezhetjük, új esélyt kaptunk rá, hogy kézbe vegyük az életünket. A természet ébredezése arra is emlékeztet, minden új tavasz lehetőség arra, hogy észrevegyük a körülöttünk lévő szépet, meghalljuk a gyerekzsivajt a tereken, elmosolyodjunk az ölelkező szerelmesek láttán és elmélázzunk a természet előttünk kibontakozó örök körforgásán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!