Első alkalommal történt

2022.03.02. 08:54

Átadták a Lénárd Kata és a KülönC díjat Pécsen

Létre hoztak egy emlékalapot a nevével.

Mészáros B. E.

Fotó: Shutterstock

A Bátor Tábor és több közösségi projekt lelkének, fáradhatatlan motorjának, a körünkből korán eltávozott Lénárd Kata pszichológusnak úgy állítottak emléket kollégái, barátai és több civil közösség, hogy emlék­alapot hoztak létre a nevével, és Lénárd Kata-díjat, valamint KülönC díjat hoztak létre. A Pécsi Közösségi Alapítvány adta hozzá a szükséges szervezeti hátteret és első alkalommal most adták át a díjakat. 

 

Összesen 28 jelölés érkezett kiváló emberekről, társulásokról Baranyából, sőt az ország más pontjairól is. Kata születésnapján, február 18-án adták át az elismeréseket Pécsen a Tettyén, ahol tűzgyújtással emlékeztek meg a barátról, kollégáról, tanítóról, Katáról. 

 

A Lénárd Kata-díjat idén Tasnádi Zsófia, a hátrányos helyzetű gyerekek felkarolója, az ÉlményTár Tanoda vezetője kapta, a KülönC díjat pedig megosztva Bokrétás Ildikó szociálpszichológus, közösségfejlesztő, valamint Kiss Mónika, az Ördögkatlan és más színházi programok ismert szervezője vehette át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!