Képviselő járt a tetőn

2022.03.23. 20:01

Bokrétát avattak a pécsváradi iskola új épületén

Hargitai János országgyűlési képviselő nem ijed meg a saját árnyékától, de legalábbis nem tériszonyos, annyi biztos, hiszen szerdán a pécsváradi német nemzetiségi iskola tetejének pereménél koccintott egy pohár pezsgővel mintegy 20 méter magasban.

Radnai Balázs

Fotó: L.P.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen nyilván felmerül a kérdés, hogy mi okból került az ország­gyűlési képviselő egy építkezés alatt álló épület tetejére. Nos, tegnap tartották a Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola új épületszárnyának avatóünnepségét. A 847 millió forintból megvalósult projektben az iskola eddigi épületei mellé gyakorlatilag felhúztak egy negyediket, amely már abszolút a XXI. század modern pedagógia elvei szerint épült. Ahhoz, hogy ez a grandiózus beruházás megvalósulhasson, az EU-s pályázaton elnyert 470 milliós támogatást a kormány 380 millió forinttal egészítette ki. 


– A Pécsi Tankerületi Központ három iskolájában, Komlón, Kozármislenyben és Pellérden már az évnyitón átadták a fejlesztéseket, és most negyedikként Pécsváradon is befejeződtek az építkezési munkálatok – összegzett Király Istvánné tankerületi igazgatóhelyettes. – Köszönjük a városi önkormányzatnak és az országgyűlési képviselő úrnak, hogy megvalósulhatott ez a nagyszerű projekt, melynek köszönhetően 370 diák tanulási környezete válik modernebbé. 


A rövid beszéd után a meghívott vendégek elvágtak egy nemzeti színű szalagot, mellyel feldíszítették az eseményre előkészített koszorút, és megindultak vele fel a tetőre. Az érdeklődők néhány perc után láthatták lentről, ahogy Hargitai János kinéz a korlát felett, és a húszméteres magasság ellenére derűsen leszól: – Mindenkit megnyugtatok, leellenőriztem, remek munkát végeztek a tetőn – kiabálta le a magasból. 
Ezt követően az országgyűlési képviselő beverte az építkezés utolsó szögét a tetőgerendába, amihez tréfásan hozzáfűzte, hogy reméli, nem veszítik el ezáltal a kivitelező garanciáját. A barkácsolást követően pedig elhelyezte az ünnepi bokrétát az épületen, majd a jól végzett munkára koccintott egy pohár pezsgővel Kis-Simon Gáborral, a kivitelezést végző Viva Palazzo Kft. igazgatóhelyettesével. 


– Külön öröm, hogy egy ilyen komoly beruházást baranyai cég valósított meg, méghozzá rendkívül magas színvonalon – foglalta össze benyomásait a képviselő az épület bejárását követően. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!