2022.03.28. 14:58
Gímszarvas főtt a siklósi várkertben
Szombaton két helyszínen, Siklóson és Kozármislenyben folytatódott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), és az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) megyei szervezeteinek vadhúst népszerűsítő rendezvénysorozata.
Forrás: Máré-vár közösségi oldala
Siklóson a gímszarvas, Kozármislenyben pedig a vaddisznó húsa volt a fő alapanyag a főzőcsapatok bográcsaiban. A siklósi várkertben 15 csapat főzte a vadpörköltet, a zsűri a magyaregregyi csapat ételét találta a legjobbnak, második a siklósi vár csapata lett, a harmadik helyet pedig egy budafoki társaság szerezte meg. A másik helyi főzőcsapat, a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők Borrendje különdíjat kapott.
A rendezvényt a szervezők süteménykóstolóval és süteményversennyel, illetve rajzpályázattal is színesítették. A vadhúskóstoltatás nem maradt el, az érdeklődőknek gímszarvasból készült ételeket kínáltak.
A következő vadhúst népszerűsítő programra április 2-án, azaz szombaton kerül sor a pécsi Kertvárosban, a Maléter Pál út melletti füves területen. A Kertváros-nap keretében dámszarvasból készült finomságokat kínálnak majd az érdeklődőknek.