A jó idő is kedvezett nekik

2022.03.28. 14:58

Gímszarvas főtt a siklósi várkertben

Szombaton két helyszínen, Siklóson és Kozármislenyben folytatódott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), és az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) megyei szervezeteinek vadhúst népszerűsítő rendezvénysorozata.

Zs. K.

Forrás: Máré-vár közösségi oldala

Siklóson a gímszarvas, Kozármislenyben pedig a vaddisznó húsa volt a fő alapanyag a főzőcsapatok bográcsaiban. A siklósi várkertben 15 csapat főzte a vadpörköltet, a zsűri a magyaregregyi csapat ételét találta a legjobbnak, második a siklósi vár csapata lett, a harmadik helyet pedig egy budafoki társaság szerezte meg. A másik helyi főzőcsapat, a Siklósi Gasztro- és Borbarátnők Borrendje különdíjat kapott. 

 

A rendezvényt a szervezők süteménykóstolóval és süteményversennyel, illetve rajzpályázattal is színesítették. A vadhúskóstoltatás nem maradt el, az érdeklődőknek gímszarvasból készült ételeket kínáltak. 

 

A következő vadhúst népszerűsítő programra április 2-án, azaz szombaton kerül sor a pécsi Kertvárosban, a Maléter Pál út melletti füves területen. A Kertváros-nap keretében dámszarvasból készült finomságokat kínálnak majd az érdeklődőknek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!