Fontos a felzárkóztatás

2022.03.26. 09:55

Téma volt a cigányság helyzete Nagyharsányban

„Kereszténység, esélyteremtés, a cigányság felzárkózása” című egész napos konferenciát tartottak Nagyharsányban.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A konferenciát a Dunamelléki Református Egyházkerület és a Pécsi Egyházmegye szervezte, melyen Felföldi László pécsi megyéspüspök a keresztény értékekről, a hátrányban élők felkarolásáról beszélt, de a jelenlévők meghallgathatták Sztojka Attila kormánybiztos előadását a roma felzárkózásól, illetve a konferencián Lankó József alsószentmártoni plébános is felszólalt, aki hosszú évek óta teljesít szolgálatot a hátrányos helyzetű településen. 

 

A délutáni órákban a konferencia részvevői megismerkedhettek a Református Szeretetszolgálat sellyei Tanoda és Gyerekházával, a Keret Alkotó Csoport Kulturális Egyesülettel, a Khe Tanoda munkájával, illetve a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola és Óvodával. A konferenciának a Pécsi Református Kollégium Nagyharsányi Általános Iskolájának sportcsarnoka adott otthont, ahol kisebb műsort adott elő a Pécsi Református Kollégium kamarakórusa és a nagyharsányi Balogh testvérek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!