Erősítik a közösséget

2022.04.15. 09:12

Kreatívan végezhetik el feladataikat a szentlőrinci diákok

Az iskolai közösségi szolgálat helyének kiválasztásában fontos, hogy azt a gimnazisták maguk választhassák, illetve munkájukkal a helyi közösség erősítésében, támogatásában vállaljanak szerepet.

M. R.

Fotó: Shutterstock

Erre nyílik lehetőség a Szentlőrinci Városi Könyvtárban is. A Nebuló-Meló elnevezésű program keretében a diákok kulturális közegben végezhetik el a szükséges munkát. 

A személyes megjelenést igénylő feladatok mellett már online is szerezhetnek órákat a közösségi szolgálatukhoz a fiatalok, ráadásul kreatív, szórakoztató formában. Ezáltal nem csak tapasztalatot szereznek, íráskészségüket és vizuális látásmódjukat fejleszthetik, de az olvasás népszerűsítéséhez is hozzájárulnak. 

A kreatív feladatok során írhatnak ajánlókat a kedvenc könyvükről, vagy esszét az olvasásról, illetve a könyvtárról, készíthetnek plakátot, grafikát, logót, előállhatnak újszerű ötletekkel. A diákok a város bemutatásának kreatív megjelenítésén is dolgozhatnak, írott anyagok, fényképek vagy videók formájában. A könyvtár dolgozói a tavaszi szünetben is várják a fiatalok jelentkezését. Az elérhetőségeket illetően a Városi Könyvtár Szentlőrinc Facebook-oldalon tájékozódhatnak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!