Erasmus+

2022.04.10. 19:10

Öt ország tanárait és diákjait fogadták a gyerekek

A siklósi Batthyány Kázmér Általános Iskolában folytatódik az Erasmus+ projekt keretében az iskolák közötti innovatív gyakorlatok cseréje. Ezen a héten az intézményben 5 ország (Portugália, Litvánia, Görögország, Szlovénia, Németország) 3-3 diákját és pedagógusát látták vendégül.

Zs. K.


Nagyváradiné Horváth Mónika projektfelelős elmondta, a két éve kezdődött európai uniós projekt fő célja, hogy különböző módszereket mutasson arra, hogyan lehet a 13–15 éveseket motiválni a tanulásra. Ennek keretében a siklósi iskola diákjai és tanárai már voltak Krétán, ahol az iskola falain kívüli tanulás volt a tematika, és Portugáliába is utaztak, ahol pedig a differenciálás lehetőségeivel foglalkoztak. 
 

Ezen a héten a siklósi iskola a házigazda, amely a „Vidám szünetek” témát választotta, vagyis megmutatták, hogyan tudják tartalmassá, mégis vidámmá tenni az iskolában a szüneteket. A vendégek kedden délelőtt játékok által ismerkedtek meg a magyar kultúrával, szerdán a tantermi órákat látogathatták, majd Pécsre kirándultak, csütörtökön kézműveskedéssel és sporttal töltötték a szüneteket, majd a siklósi várat tekintették meg, pénteken pedig a zárás és értékelés mellett egy fát is ültetnek az iskola udvarában. 
 

A következő találkozó Litvániában lesz. 

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!