"A hatpárti összefogás nem tud hiteles lenni."

2022.05.12. 14:32

Bognár Szilvia: én is átéltem a kusskultúrát

MW

Bognár Szilvia még alpolgármesterként

Fotó: L.L.

Óriási lehetőséget kapott a hatpárti összefogás, de ezt eljátszotta – mondta az országgyűlési választáson függetlenként indult önkormányzati képviselő, Bognár Szilvia az M1 aktuális csatornán, valamint a Kossuth rádióban szerdán. 

Az egykori DK-s politikus úgy értékelt: a hatpárti összefogás legnagyobb hibája, hogy nem tud hiteles lenni. Elmondta, ajánlásgyűjtés közben azt tapasztalta, hogy sokan elfordultak a közélettől, az ellenzék sok szavazatot vesztett. 

Az M1 reggeli adásában a Jobbik szexbotrányát firtató kérdésre Bognár Szilvia kijelentette, sem hölgyek, sem urak nem szenvedhetnek el ilyen szituációkat. Arról, hogy az ellenzéki oldalon erről miért nem esik szó, azt mondta: ő is megszenvedte a hatpárti összefogásban azt a „kusskultúrát”, amire a párttagokat kényszerítették. 

Közölte, elkötelezett volt a kormányváltás mellett, de benne volt a hatpárti összefogásban, és belülről látta, hogy azt „milyen metódusok és emberi minőség jellemzi”; ezért az utolsó pillanatban indult el, mert függetleníteni akarta magát tőlük, és szerette volna, ha az emberek látják, hogy „nem része ezeknek a módszereknek”. 

Az egyéni mandátumot szerzett Mellár Tamásról, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjéről Bognár Szilvia azt mondta: szakmai életútja példaértékű, de „az előválasztás után olyan módszerekhez asszisztált, mint a zsarolás, hiszen őt megzsarolták a pécsi szocialisták, hogy ha nem tesz meg bizonyos dolgokat, például nem határolódik el bizonyos személyektől, a momentumosoktól és tőlem, akkor nem fogják őt támogatni”. 

Mellár Tamás nem a közvéleményhez fordult, hanem hallgatott, és elfogadta a szocialisták több mint 20 millió forintos támogatását – mondta, hozzátéve: az elhatárolódás közlemény formájában történt meg, és csak róla szólt. A Kossuth rádióban Bognár Szilvia arról beszélt, hogy nincsenek polgármesteri ambíciói és nem híve a pártoknak, mert azt tapasztalja, hogy azokban az egyéni és pártérdekek a hangsúlyosak, és nem a közérdek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!