Szorgoskodnak

2022.05.27. 12:25

Folyamatosan zajlanak a szépítő munkálatok Pécsen

A városüzemeltetési feladatok folyamatos ellátása mellett a BIOKOM NKft. munkatársai a Pintér János Parkmegújítási Program helyszínein is dolgoznak a városban.

bama.hu (forrás: Biokom Nkft.)

Folyamatosan végzi a BIOKOM NKft. a városüzemeltetési feladatokat Pécs területén, amelyek így, a tavaszi-nyári időszakban jelentősen meg is szaporodtak. A társaság zöldterület-fenntartási részlege egy meghatározott ütemterv szerint, városszerte végzi a gyepfelületek kaszálását, de akadnak sövénynyírási, burkolattisztítási feladatok, valamint
forgalomtechnikai metszések is. 

A virágágyak fenntartási munkái – kapálás, gyomlálás – mellett a munkatársak már megkezdték az egynyári palánták elültetését. A frissen ültetett egynyáriakat locsolni is kell, de ugyanúgy igénylik az öntözést a fiatal fák és cserjék is, hiszen májusban alig esett az eső.

A Hamerli-park kialakítási munkálataiban is részt vettek a részleg munkatársai, a terület parkosítása volt az ő feladatuk, de a szintén a Pintér János Parkmegújítási Program keretében megújuló Balokány-ligetben is végeznek hasonló munkát.

A részleg jelenleg a Balokány-ligetben is munkálkodik, dolgoznak a 65 méter hosszú, új, akadálymentesített sétány kiépítésén, javítják a tavat körülvevő sétaút járdalapjait, felújítják a színpad előtti nézőtér padjait, valamint elkezdték kialakítani a játszóteret. 

A társaság erdőgazdálkodási részlege a Mecseki és Malomvölgyi Parkerdőket gondozza napi munkája során. A tavaszi fatelepítések lezajlottak, amelynek során mintegy 15 ezer csemetét ültettek el a parkerdei területekre. 

A közelmúltban a Pécs-Orfű kerékpárút kezelésükben lévő részét – tehát a Pécstől Remeterétig tartó szakaszt - tisztították meg, jelenleg pedig mobil illemhelyek kialakításán dolgoznak, amelyek a Malomvölgybe, a Mandulásba és a
Dömörkapuhoz fognak kerülni. Mindezek mellett folyamatosan haladnak az Éger-völgyi munkálatokkal. 

A terület Éger-középtetővel és Éger-tetővel együtt a Pintér János Parkmegújítási Program egyik idei állomása, és ennek keretében újulnak meg a tűzrakóhelyek, erdei bútorok, hidak, a sétány, valamint a kis házikó is újjáépül.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!