Várvédőnek toboroznak

2022.05.27. 08:54

Kreatív feladatok megoldásait várják a diákcsapatoktól Szigetváron

A Zrínyi-vár kétfordulós vetélkedőt hirdet 9–13. osztályos középiskolások számára.

M. R.

Fotó: Laufer László

Három–négy fős csapatokat várnak, a nyerteseket felnőtt kísérőjükkel meghívják a szeptember 9–11 közötti Zrínyi Napok programra, ahol a történelem iránt érdeklődő fiatalok belekóstolhatnak a várvédő hős emlékére rendezett háromnapos végvári forgatagba. 

Két feladatot kell teljesíteni a versenyre jelentkező csapatoknak. Először is június 30-ig egy toborzóplakátot kell készíteniük, amelyben Zrínyi Miklós katonákat gyűjt az 1566. évi nagy ostromra. E plakát jelenti egyben a nevezést is a versenyre. 

Majd pedig augusztus 15-ig két további feladat közül választhatnak a diákok. Vagy egy 4–6 perces tudósítást, vagy pedig egy 5–10 perces stúdióbeszélgetést készíthetnek Szigetvár 1566-os ostromáról, vagy annak egy részletéről. 
Az elkészített plakátokat és videókat a [email protected] címre várják a szervezők. További információkat a Zrínyi-vár Facebook-oldalán, illetve honlapján is találhatnak a program iránt érdeklődő fiatalok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!