Meg is kapják!

2022.05.26. 08:52

Minden segítség jól jön a beteg gyerekeknek

Május végéig a Pécsi Down Alapítványnak gyűjt az Angyalok Jótékonysági Licit Facebook-csoport.

Zs. K.

Fotó: Czinege Melinda

A közösségi oldal adminisztrátora, Farkas Anita elmondta, a csoport nagyon aktív, naponta több tucatnyi tárgyat ajánlanak licitre a jó szándékú adományozók. Nem csak magánszemélyek segítenek, hanem cégek, vállalkozók is, többek között a BioTechUSA, a Játéksziget, a Pécsi Állatkert, a Siklósi Termálfürdő és kézművesek is ajánlottak fel termékeket, belépőket a tombolára. 

A csoport 2019-ben jött létre azzal céllal, hogy segítse Hosszú Levente SMA2-beteg kisfiú gyűjtését és megkaphassa a 700 millió forintos Zolgensma génterápiát. Ezután is rengeteg segítségkérés érkezett a kezdeményezőkhöz olyan családoktól, akik önerőből nem tudják finanszírozni gyermekük vagy egy szerettük gyógyulásához, életminőségének javulásához szükséges terápiát, műtétet, segédeszközt. 

– A csoportban lehetőség van a már feleslegessé vált, nem használt, de szép állapotú dolgaink által segítségét nyújtani licit formájában. Mára a tagjaink száma meghaladja a 35 ezer főt és több mint 40 sikeres gyűjtésen vagyunk túl – mondta Farkas Anita. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!