Sok műfajban vetélkednek

2022.05.23. 18:32

Szombaton rendezik meg a Szépkorúak Regionális Tavaszi Kulturális Találkozóját

M.B.E.

Fotó: Sipeki Péter

A Szépkorúak Regionális Tavaszi Kulturális Találkozóját rendezi meg a pécsi Nyugdíjasok Egyesülete május 28-án, szombaton, 13–17 óra között a Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Házában (Pécs, Apáczai Csere János körtér 1.). 

A találkozón szerepelnek a régióban élő nyugdíjas kórusok, népdalkörök, tánc­csoportok, versmondók, szólóénekesek, hangszeres szólisták. A barátságos vetélkedésen többek között a Harka Táncegyüttes felcsíki táncokat, a Búzavirág Néptánckör szebényi táncokat, a Pécsváradi Hagyományőrző Néptánccsoport sárközi karikázót, a BM Tánccsoport tengerész táncok megjelöléssel modern táncokat mutat be és fellép „Tánclépésben, vidáman, fitten” az Első Pécsi Szenior Örömtánc Csoport is. 

Kóruskategóriában hallható a Baranya Bokréta Népdalkör (Már minálunk az a szokás címmel rábaközi csokrot adnak elő), a Pécsváradi Férfikórus (El kell menni katonának címmel katonadalokat énekelnek), a Pélmonostori „Martinus” Kórus (kórusművek szerepelnek a repertoárjukon), a kaposvári Harmónia Énekegyüttes (Galga-menti népdalokkal jelentkeznek). Emellett Tösmagi Erzsébet citera-, és Borsós István Sárköztől Kalocsáig megnevezésű tárogató-hangszerszólóját hallhatjuk. 

A versmondóktól pedig Petőfi Sándor: Szülőföldemen, Arany Lacinak és Két ország ölelkezése, Apostol (részlet) költeményeit, Arany János: Vágy, Andrássy Réka: Lehetetlen bakancslista, Túróczy Zoltán: Tanács, Kiss Judit Ágnes: Szó című verseit. A versmondók: Sinku Pálné, Lévai Jánosné, Bózsa Sándorné, Barhóné Szabó Anna, Tongori Attiláné, Balázsné Pecze Gyöngyi, Sátor Edéné, Vigh Ferencné és Tóth Gáborné. 

Továbbá mezőségi népdalokat énekel Horváth Zsuzsanna, bukovinai népdalokat Bíró Jolán. A verseny eredményhirdetését a helyszínen tartják 16.30 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!