Feldobták az épületet

2022.05.22. 12:53

Új szelfipontja lehet a városnak

Új díszbe öltözött a pécsi Mecseki Kisvasútnak az épülete, amely akár a város új szelfipontja lehet.

Zs. J.

– Egy ismerősöm osztotta meg a felhívást, hogy a kisvasút üzemeltetője graffitist keres, hogy az épületet dekorálja – említette meg lapunknak Endrész Gábor, budapesti street art művész. – Begyűjtöttem minden információt a kisvasútról, majd elkészítettem egy látványtervet, melynek a főszereplője a kisvasút mozdonya lett, de ráillesztettem az állatkert logóját is. A tervre rögtön rábólintottak, ennek külön örült Endrész Gábor, mivel több szálon is kötődött Pécshez, több évig élt itt.

A Mecseki Kisvasút épületének dekorálása mellett korábban a Bázis Addiktológiai Szolgálat Tiszta Házának falát díszítette fel a Félelem és reszketés Las Vegasban című film egyes jeleneteivel, illetve a szenvedélybetegséggel küzdő, több mint száz éve elhunyt Csáth Géza arcmásával. Endrész Gábor négy éve kezdte el aktívan használni az aeroszolos sprét, melyet olyan technikával visz fel a falfelületekre, amivel különleges hatást ér el. Alkotásait saját, illetve Decoredge néven osztja meg a Facebookon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!