Oktatás

2022.06.12. 07:00

Együtt ünnepeltek a pedagógusok, az egykori és jelenlegi diákok a megújult falak között

Nagyszabású infrastrukturális fejlesztéseket valósítottak meg az oktatási intézményekben.

Mohay Réka

A Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola – mely a Dél-Zselic Általános Iskola székhelyintézménye – 115 éves jubileumát együtt ünnepelték az intézményben és tagintézményeiben zajló komplex felújítási projekt zárásával. Nagydobsza, Somogyapáti és Szentlászló általános iskoláiban is befejeződtek a régóta várt infrastrukturális fejlesztések, a négy épületegyüttes külső- és belső felújítása. A több mint 946,5 millió forint európai uniós finanszírozást a Szigetvári Tankerületi Központ közel 50 millió forint önerővel is kiegészítette.

– A projekt megvalósulása hozzájárul intézményünk küldetéséhez: a tehetséggondozás és a hátránykompenzáció biztosításához, a tanulók neveléséhez és oktatásához. Célunk, hogy a fejlesztéshez szükséges helyiségek, termek és eszközök segítségével minőségi, korszerű és hosszútávon fenntartható nevelési-oktatási környezetet tudjunk biztosítani 

– mondta Deichlerné Könyves Ildikó, a Tinódi intézményvezetője.

Az ünnepi műsorban volt és jelenlegi tanulók is közreműködtek, versmondók, táncosok, zenészek és kórus-formációk egyaránt. A rendezvényen a tornateremben kezdődobást végzett Sztojkovics Éva Kétszeres EB-bronzérmes, négyszeres magyar bajnok kosárlabdázó,, aki a Tinódi tanulója volt, innen indult el kosárlabda karrierje, s a tornaterem is az ő nevét viseli. 

Szigetváron megújult a teljes villamoshálózat, a közösségi terek, 21 tanterem. 

Lefestették az igazgatási helyiségeket, padozatokat cseréltek. Az elavult tornaterem is teljesen megújult, a tetőszerkezetet megerősítették, elemeit lecserélték, korszerű nyílászárókat és burkolatot kapott. A csarnok sporteszközökkel, az udvar játszótéri elemekkel gazdagodott. Elkészült a tornaterem melletti kosárlabda pálya aszfaltozása is. 

A tagintézményekben szintén tornaterem felújításra, tetőjavításra, fűtéskorszerűsítésre, a termek, természettudományos laborok, közösségi terek, játszó- és sportudvarok megújítására került sor. Ehhez modern oktatási, képességfejlesztő eszközbeszerzések társultak.

Ünnepi beszédet mondott Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Bognár László tankerületi igazgató, valamint Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője is. 

– Köszönöm a Tankerületnek, hogy közös célunk, a gyermekek és oktatók tanulási- és munkakörnyezetének fejlesztése érdekében a párbeszéden, az együttműködésen, a közös gondolkodáson volt a hangsúly. Azon fogunk dolgozni a jövőben is, hogy további sikeres fejlesztéseket tudjunk elérni – fogalmazott Nagy Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!