Polgármestert választanak

2022.06.24. 18:57

Három településen szavazhatnak hétvégén az állampolgárok

Zsigmond J.

A képünk illusztráció

Fotó: Berán Dániel

Három baranyai településen rendeznek időközi választást június 26-án, vasárnap. Cúnban a képviselő-­testület feloszlatása miatt új képviselőket és polgármestert választanak. A horvát határ mellett fekvő ormánsági település vezetői pozíciójára négyen pályáznak: Döme Szilárd, a Fidesz–KDNP jelöltje mellett három független jelölt, Ignáczné Balogh Tímea, Kovács Krisztofer és Vas Sándor.

Közülük választhatja ki a 167 állampolgár, hogy ki vezesse a települést a következő önkormányzati választásokig. A négy képviselői pozícióra tízen jelentkeztek: Balogh Jenő, Csetényi Gergő, Döme Gyula, Döme Gyuláné, Ignácz Krisztina, Ignáczné Balogh Tímea, Kovács Krisztofer, Polyákovics Andrásné, Tallián Rita (Fidesz–KDNP), Zákányi Imre. 

Mekényesen azért járulhat az urnák elé a 252 választópolgár, mert a falu korábbi polgármestere, Schild József lemondott tisztségéről. A település vezetői címéért egyedüliként László-Legedi Jánosné (Független) indul.

Siklósnagyfaluban a korábbi polgármestert, Kosztics Józsefet költségvetési csalás és sikkasztás miatt jogerősen másfél év – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte a bíróság. A polgármester megüresedett pozíciójára Jovánovics Tibor, Kopnyik József és Petrovics Tibor pályázik. 

A szavazóhelyiségek mind a három településen reggel hat órakor nyitnak, és este hét óráig adhatják le a voksokat a választásra jogosult állampolgárok. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!