Mutatjuk!

2022.06.24. 12:23

Nagy bulival adták át a terehegyi játszóteret (Galéria) - videó

Zs. K.

Ingyen vattacukor és limonádé várta a gyerekeket szerda délután a terehegyi játszótéren, amely a harkányi önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően komplett szabadidőparkká vált. A játszóeszközök megújultak és új elemekkel bővültek, emellett fitneszeszközökkel és a gyerekeknek egy kisebb focipályával is gazdagodott az árnyékos tér. A terehegyi faluház előtti terület mindig is fontos része volt a városrész közösségi életének, a játszótér pedig különösen, ezért az ott élők és az önkormányzati képviselők is szorgalmazták a felújítását. 

A játszótér átadóján a szülőkhöz szólva Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, a város ütemezett fejlesztése a prioritások mentén az előző önkormányzati ciklusban kezdődött a közintézmények, a belváros és a fürdő megújításával, majd már ebben a ciklusban folytatódott a városrészeket érintő beruházásokkal, amelyeket megterveztek, és keresték rá a forrásokat, pályázati lehetőségeket. Ennek első ütemeként készült el a fitneszpark és játszótér Terehegyen, amelyre a harkányi önkormányzat belügyminisztériumi pályázaton nyert 16,5 millió forintot. 

A programon Nagy Csaba országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket, és elmondta, bár sokan azt gondolják, természetes, hogy egy Harkány-méretű kisvárosban megújul egy játszótér, valójában nem mindennapi eseményről van szó. 

 

Kiemelte: Harkány kikerült a falvak és kisvárosok fejlesztését segítő Magyar Falu Program kínálta pályázati lehetőségekből, hiszen a lakosságszám 5000 fő fölé emelkedett, de a kormány egyéb forrásokat is biztosított, hogy az 5000 fő feletti városok is tudjanak pályázni, így valósulhatott meg a beruházás. Az országgyűlési képviselő elmondta azt is, hogy a közeljövőben a református templomnál lévő miniskanzen felújítása is elkészül, amely egy újabb kulturális tere lesz a belvárosnak. 

A gyerekek ezután örömmel próbálták ki a teljesen megújult játszóteret, eközben a csillámtetoválók, arcfestők keze is folyamatosan járt. Volt cukorágyú és zene is, igazi gyerekbuli lett a hivatalos átadóból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!