Botrányos pillanatok a megnyitón

2022.07.08. 12:31

A csarnokátadó sem sikerült káosz nélkül péntek reggel

Sajnos nem sikerült a Vásárcsarnok péntek reggeli átadóját kisebb botrány nélkül levezényelni.

Bóka M.

– Na végre, ez legalább kinyílt – ezzel lépett ki az új Vásárcsarnok egyik északi ajtaján az első vásárlók egyike, aki korábban csalódottan nyitogatta belülről az ajtókat, mivel azokat munkatársunk tudósítása szerint hol bezárták, hol kinyitották. 

A szervezési káoszt az okozta, hogy amíg Péterffy Attila, Pécs polgármestere és Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye püspöke a Bajcsy-Zsilinszky utca felőli ajtóknál tartotta volna reggel 6 órakor a hivatalos megnyitót, addig a másik, a buszpályaudvar felőli ajtók egy részét nyitva hagyták a kereskedők számára. A vevőket azonban nem nagyon érdekelte a polgármester hivatalos ceremóniája, mivel ők nem a politikai akcióra, hanem a csarnokra voltak kíváncsiak, és vásárolni szerettek volna. 

Többen háborogva szóvá is tették, hogy miért nem mehetnek be a Bajcsy-Zsilinszky utca felől, hiszen hat óra után már nyitva kellett volna lennie a létesítménynek a nyitvatartási idő alapján, mások meg egyszerűen a másik bejáratoknál próbálkoztak, sikerrel. Aztán azokat, akiknek sikerült ott bemenniük, megpróbálták kiterelni az átadás előtt; a káosz miatt egyes ajtókat bezártak, másokat meg kinyitottak – vagy a biztonságiak, vagy a piac munkatársai –, végül aztán már a nyitvatartási időben is volt olyan, aki belülről több ajtót igyekezett kinyitni. 

A csarnokkal kapcsolatban egyébként már korábban megírtuk, hogy a kereskedők, az üzlettulajdonosok, az árusok egy része nem is ment át az új létesítménybe, leginkább azért, mert szerintük összességében nekik sokkal többe került volna – volt, aki 20 milliós pluszköltséget emlegetett. 

– Sorra köszönnek el, a zöldségesek jó része nem megy át. Mi költözünk, de tudok olyan üzletet, amelyik nem – mutatott egy másik, hasonló profilú cégre a régi vásárcsarnok egyik boltosa májusban. Egy másik pecsenyés pedig így fogalmazott akkor:  „Amikor tárgyaltunk az új hely szerződéséről, akkor egy vaskos papírcsomagot kaptam, amiben szinte csak az volt benne, hogy ők mit várnak el tőlünk, de az kevésbé, hogy mi ezért mit kapunk". Azt sem tudta megmondani, hogy mit fog csinálni jövőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!