Kétezer méter magasba is eljutottak

2022.07.18. 15:31

Geresdlaki diákok énekelték a himnuszt az osztrák bazilikában

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Jóna István

Egyedülálló tábort szervezett nemrégiben a geresdlaki iskolások részére a helyi német önkormányzat az ausztriai Mariazellben.

– A gyerekeknek lehetőségük volt felfedezni a környéket, így eljutottak a híres Pirker mézeskalács műhelybe, ami azért volt különleges, mert településünkön is most már hagyománya van a mézeskalácssütésnek, hiszen minden év adventjére kisütik mézeskalácsból az egész falut Geresdlakon – mondta el lapunknak  Schulteisz Balázs, a geresdlaki iskola igazgatója, aki hozzátette, hogy a diákok sokat túráztak, eljutottak a Márai vízeséshez, bebarangolták a közel 2000 méteres környező hegyeket. 

A diákok a német nemzetiségi és hitéleti tábor keretén belül német nyelvű foglalkozások alkalmával saját, egyénre szóló imakönyvet készítettek, majd a családi ünnepeket és az ünnepekhez tartozó egyházi kötődéseket írták, rajzolták, dolgozták fel egy lapbook formájában, vagyis egy olyan könyvet, amit a gyermek maga készít el egy adott témakörben. A tábor egyik legfontosabb eleme a helyi bazilikában tartott szentmise volt. A misén a kőszegi zarándokokkal együtt imádkoztak, majd a szentmise végeztével együtt énekelték a bazilika orgonájára a magyar himnuszt.

– Felemelő érzés volt, ami lelkileg nagy feltöltődést adott csoportunknak. A tábort a miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával szervezte meg a Német Önkormányzat Geresdlak – mondta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!