Cselekedni kell

2022.07.06. 08:30

Rajzokon látható a pazarlás hatása

Fotó: Shutterstock

Az élelmiszer-pazarlás környezetre gyakorolt hatásának és a megelőzés lehetőségeinek megismertetése érdekében rajzpályázatot hirdetett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) általános iskolások számára. Az élelmiszer-pazarlás megelőzését bemutató alkotások július 17-ig küldhetők be, a technika szabadon választható: a pályaművek készülhetnek ceruzával, festékkel, zsírkrétával, szénnel, pasztellkrétával vagy akár vegyes technikával. 

– A gyerekek rajzolhatnak arról, milyen hatásai vannak az élelmiszer-pazarlásnak, vagy arról, hogy mi magunk mit tehetünk, hogy mérsékeljük az élelmiszer-hulladékok keletkezését – áll a felhívásban.

 – Az értékes nyeremények mellett a Nébih munkatársai által kiválasztott legjobb 15-15 alkotás elemeit felhasználják a Maradék nélkül program óriásszínezőjének elkészítésénél, így több ezer gyerekhez juthat el a pályázók alkotása iskolakezdésre – emelte ki a hivatal. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!