Hangos lehet az éjszaka

2022.08.23. 18:31

Keddtől indul a gesztenyefák permetezése Pécsen

A BIOKOM Nonprofit Kft. 2022. augusztus 23-25. között végezteti szakvállalkozóval Pécs közterületeken a vadgesztenye állomány növényvédelmi munkáit. A vegyszeres növényvédelmi munkákra a fehérvirágú vadgesztenyefák esetén a vadgesztenye aknázó moly második nemzedékének rajzása miatt van szükség – áll a BIOKOM Nonprofit Kft. közleményében.

Illusztráció

Fotó: Bujdos Tibor

A keddtől induló permetezésre az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A felhasznált permetszerek: Tazer 25 Sc (gombaölő), Mospilan 20 SG (rovarölő), Vektafid A (rovarölő), Csöpp Mix (lombtrágya). 

A Biokom a kezelendő vadgesztenyefák közelsége által érintett lakosság szíves türelmét kéri a munkálatok ideje alatt. A munkálatokat éjszaka tervezik elvégezni, így kérik az érintett lakosságot, hogy az általa fontosnak tartott intézkedéseket, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb. szíveskedjen a melléklet táblázatban foglalt időpontok szerint este elvégezni. (Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a délutáni terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán!)

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattak. 

A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!