Sportolásra fel!

2022.08.05. 17:36

Új gumiburkolatot kapott a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola sportpályája

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

Öntött gumiburkolatot kapott a harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola 2018-ban felállított sátor alatti sportpályája. A beruházást az intézmény az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program keretében nyert pályázati támogatásból valósította meg. E pályázat keretében a partnerintézményben, a horvátországi Orahovicában lévő Ivane Brlić-Mažuranić Általános Iskolában megújult a táncterem, emellett év végéig számos, határon átnyúló közös kulturális, sport- és zenei találkozókat is rendeznek.

A harkányi Kitaibel Pál Általános Iskola 1988 óta ápol testvériskolai kapcsolatot a horvát iskolájával. A délszláv háború éveinek kivételével rendszeresen találkoznak a két iskola diákjai; évente váltakozó helyszínen rendeznek kulturális és sportprogramokat. A gyerekek közös táborozáson is vettek már részt több alkalommal a Balaton partján és a horvát tengerparton is. A két intézménynek a mostani közös pályázat sem az első, már korábban is éltek a határon átnyúló projektek nyújtotta lehetőségekkel. 

Címkék#sportpálya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!