Az Euro900-zal olvadnak össze

2022.09.15. 19:01

Folytatódik az árháború az utasokért, a fővárosi központú Főtaxi is megjelent Pécsen

Nem nagyon lehetett látni a napokban Euro900 Taxit Pécsen, jelezte lapunknak több olvasónk. Kiderült, hogy mi áll a háttérben.

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

Három évvel ezelőtt írtunk róla, hogy új taxitársaság jelent meg a baranyai megyeszékhelyen, az Euro900 Taxi. Az új társaság alkalmazottjaival együtt 283-nál állt meg a pécsi taxisok száma, ami a maximum volt, ennyiben limitálták a taxisok számát a városban. De nemcsak a taxisok száma érte el a maximumot, hanem elindult egy árháború is az utasokért. Az új társasághoz 73-an csatlakoztak, így a városban ők lettek a második legnagyobb taxitársaság a Volán Taxi mögött.

Korábban – mikor az Euro900 Taxi megjelent 2019-ben a baranyai megyeszékhelyen – megemlítettük, hogy a vállalat kapcsolatba lépett budapesti Főtaxival, amely marketingben és szakmai konzultációval segítette. Akkor azt elmondták lapunknak, hogy ennek köszönhetően megnőtt a hívásszámuk, több lett az utasuk. Mostanában viszont egyre kevesebb Euro900-as taxival találkozhattunk a pécsi utcákon. 

– Jelenleg közel negyvenen vagyunk, ezt a számot szeretnénk 70–80-ra emelni 

– mondta a pécsi taxiscég ügyvezetője, Séra Antal József. – A Főtaxival eddig franchise-ban dolgoztunk, most ez változik. Megkapjuk a Főtaxi legmodernebb applikációját, amivel minden kocsink el lesz látva, így szorosabbá válik a kapcsolat a fővárosi céggel – tette hozzá.

Információink szerint a közeljövőben, így a fővárosi taxiscég emblémái – szabadjelzői és matricái – jelennek meg az Euro900 taxikon. Mint az ügyvezető elmondta, most a pécsi taxipiac legnagyobb gondja, hogy megjelent egy külföldi cég, ami hasonlít az Überhez. Ez az amerikai-észt tulajdonú cég lenyomja az így is alacsonyan tartott árakat, illetve elszívja a sofőröket a két legnagyobb pécsi taxistársaságtól. Ezen szeretnének változtatni, amiben az ügyvezető véleménye szerint sokat segíthet Magyarország egyik legnagyobb taxistársasága, a Főtaxi.

Ma délelőtt a Főtaxi is kiadott egy közleményt: 

Budapest, Szombathely és a Velencei-tó után hamarosan már Pécsett is igénybe vehetőek lesznek a Főtaxi szolgáltatásai. A szeptember 15-i induláskor a társaság helyi partnere közel 40 autóval áll majd az utasok rendelkezésére, ami a baranyai megyeszékhely egyik legnagyobb flottája lesz. Mindehhez nevet vált a város egyik kedvelt taxitársasága: az Euro 900 Taxi Pécs a Főtaxi-brand alatt folytatja tevékenységét, autói pedig főtaxis szabadjelzőkkel és matricákkal futnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!