Belső vizsgálatot indított a Volánbusz

2022.09.16. 20:30

Hiába várták hajnalban a vonatpótlóbuszt az utasok

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon szeptember 12-től 16-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek éjszakánként, mert Dombóvár és Szentlőrinc között pályakarbantartást végeznek.

Zs. J.

 A késő esti és hajnali vonatok helyett Dombóvár és Szentlőrinc között – változó szakaszon – pótlóbuszok közlekednek, de péntek hajnalban hiba csúszott a rendszerbe.

– Pályakarbantartásokhoz, felújításokhoz kapcsolódó vonatpótlás esetén a MÁV-START és a Volánbusz közötti egyeztetési és megrendelési folyamat már másfél-két hónappal korábban megkezdődik, közölte a MÁV lapunkkal. Ennél a vágányzárnál is így zajlott a szervezés, a végleges anyagokat augusztus 30-án átadtuk a Volánbusznak – írta megkeresésünkre a MÁV sajtóirodája.

Péntek hajnalban a 4:05-kor Abaligetről Szentlőrincre és 4:42-kor vissza induló pótlóbusz vélhetően emberi mulasztás miatt maradt ki. Az okok tisztázása érdekében belső vizsgálatot indított a Volánbusz.

– A MÁV-Volán-csoport az utasok elnézését kéri a kimaradt pótlóbusz okozta kellemetlenségek miatt – közölte a MÁV sajtóirodája. 

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon október 1-jétől 7-ig Szentlőrinc és Pécs között végzett pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Szentlőrinc és Pécs között pótlóbuszok szállítják majd az utasokat minden vonat helyett.

A pótlóbuszos közlekedés érinti a Barcs és Pécs közötti személyvonatok, valamint a Pécs és Szombathely között közlekedő Pannónia InterRégió vonatok utasait is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!