Véget ért a felújítás

2022.09.14. 18:31

Megújult környezetben tölthetik mindennapjaikat a szentegáti óvodások

Mohay Réka

A baranyai óvodafelújítások sorában újabb intézményben végeztek modernizációt a Magyar Falu Program sikeres pályázatának köszönhetően. Elkészült ugyanis a Szentegáti Varázsdoboz Óvoda belső felújítása. A projekt keretében többrétű munkálatokat végeztek, megvalósult többek között a mennyezet szigetelése és a burkolatok cseréje. Emellett a falfelületeket is újravakolták, továbbá a festési-mázolási munkálatok mellett új, modern nyílászárókat is beépítettek az intézményben.

Fotós: Löffler Péter

A hazai forrásból kapott támogatási összegből megújult az épület teljes villamoshálózata és a világítási rendszere is, valamint sor került a központi fűtési rendszer korszerűsítésére is.

Fotós: Löffler Péter

A gyerekek így megújult környezetben tölthetik óvodai mindennapjaikat, biztonságosabb és modernebb falak között játszhatnak, tanulhatnak. A kistelepülési óvodák, bölcsődék és iskolák fejlesztése a megyében nagy hangsúlyt kap az utóbbi években. Ez a törekvés a vidéken élő családok életének megkönnyítése mellett a települések fennmaradását is segíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!