A versenylehetőség biztosítása

2022.09.15. 17:01

Speciális sportnapot tartanak az iskolában

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

Halmozottan sérült, mozgásukban korlátozott fiatalok és felnőttek számára szervez sportnapot Bólyban, az iskola sportcsarnokában a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a mohácsi Meixner Ildikó Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézménnyel karöltve. A Regionális Mozgásélmény Sportnapot szeptember 23-án, pénteken tartják. A regisztrációt és az ünnepélyes megnyitót követően, amelyen a Baranya Megyei Fogyatékos Személyek Otthona lakói adnak műsort, a verseny 9 órakor veszi kezdetét és 14.45 körül várható az eredményhirdetés.

A sportnap elsődleges célja a versenylehetőség biztosítása súlyos, halmozottan sérült, mozgásukban korlátozott fiatalok, felnőttek számára a Speciális Olimpia Mozgalom keretein belül, amelynek szellemisége buzdítja és erőt ad az értelmi fogyatékossággal élőknek, küzd elfogadtatásukért, illetve egymás megértésének, valamint tiszteletének fontosságát hangsúlyozza világszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!