Évnyitó és kiállítás

2022.09.03. 18:20

Száz éve képeznek jogászokat Pécsett

Az 1912-ben Pozsonyban alapított Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem száz évvel ezelőtt kezdte meg a működését Pécsett. Ebből az alkalomból a Pécsi Tudományegyetem 2021. szeptember 1. és 2023. október 14. között centenáriumi programsorozatot szervez.

bama.hu (forrás: pte)

Az ünnepségsorozat szervezésében az Állam- és Jogtudományi Kar különböző programokkal vesz részt, azzal a céllal, hogy méltó módon emlékezzen kiváló elődjeire, megőrizze a hagyományokat, és kövesse az értékeket.

A centenáriumi rendezvénysorozat az ünnepi tanévnyitó tanácsüléssel kezdődik, amelyet szeptember 5-én 10 órától tart a Jogi Kar, majd ezt követően 11:15 órakor kezdődik az „Elődeink nyomán. A Jogi Kar 100 éve Pécsett” című kiállítás megnyitója, amely kiállítás visszaidézi az évtizedekkel ezelőtti kari életet, egykori neves professzorokat, hallgatókat, az universitas világát.

A kiállítást Prof. dr. Bódis József, az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitja meg, valamint beszédet mond Prof. dr. Fedeles Tamás oktatási rektorhelyettes és Prof. dr. Fábián Adrián, a jogi kar dékánja.

Az évszázados kari életbe bepillantást engedő gyűjteményt a PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Történeti Gyűjtemények Osztályának munkatársai nagy hozzáértéssel állították össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!