Közelebb hozták Brazíliát

2022.10.13. 13:31

Anakondabőrt is láthattak a rózsafaiak a látványos bemutatón

Mohay Réka

Forrás: Facebook

Bogaram: Brazília című könyve alapján Sár József entomologus (rovarkutató) tartott látványos előadást a település könyvtárában a múlt hét végén. A szerző Brazíliában járva nem csak az ország különlegességeivel ismerkedett meg, hanem az ott őshonos rovarfajokat is részletesen kutatta. 

Az Országos Könyvtári Napok keretében megrendezett találkozón úti beszámolót tartott élményeiről a rózsafai érdeklődők számára. 

– A szakértő előadása során sikerült kicsit közelebbről is megismerni ezt a távoli vidéket, amelyhez segítségül hívta szemléltető eszközeit – tette közzé a Facebook-oldalán a helyi kultúrház.

Az interaktív ismeretterjesztő programon olyan látványos kiegészítő elemek és emlékek színesítették a bemutatót, mint indián néprajzi tárgyak, preparált hüllők, nandu tojás, sőt egy hosszú anakonda bőrt is bemutattak a könyvtárban, Konczosné Gál Andrea kulturális szervező és könyvtáros segítségével. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!