Lekapcsolták

2022.10.13. 10:04

Ötvenkilenc embert károsított meg az internetes csaló

Több mint egymillió forintig jutott, mikor lekapcsolták a csalót A Szigetvári Járási Ügyészség újabb internetes csalóval szemben emelt vádat, aki 59 embert károsított meg.

Zs. J.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2020 júniusában határozta el, hogy egy internetes oldalon műszaki cikkeket hirdet meg eladásra azért, hogy a hirdetésre jelentkező személyektől kicsalja a termék vételárát, illetve a postaköltséget. A férfi a meghirdetett műszaki cikkekkel egyáltalán nem rendelkezett.

A férfi 2020. júliusától az ország különböző részein élőket károsított meg, akiknek 1.500 - 80.500 forint közötti kárt okozott. Ez idő alatt több mit egymillió forinthoz jutott a bűncselekmények elkövetéséből. Az átutalt összegeket rendszeresen felvette, megélhetésére fordította.

A Szigetvári Járási Ügyészség 59 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja a férfit. A legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság szabadságvesztésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlottal szemben a bűncselekményekből eredő vagyonra vagyonelkobzást rendeljen el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában