Gyermekáldásra várók kapnak lelki támogatást

2022.10.08. 08:55

Az önsegítő csoport októberben tartja első találkozóját a Pécsi Egyházmegye közösségi házában

Wald K.

Régóta gyermekáldásra váró párok részére önsegítő csoport indul ebben a hónapban a Pécsi Egyházmegyében – a találkozót minden hónap második szerdáján tartják 18 órától Pécsett, az egyházmegye közösségi házában, a Hunyadi út 3. szám alatt. 

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatója szerint az Anna–Joachim Programot az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hívta életre 2019-ben. 
Anna és Joachim a II. századtól írásba foglalt szent hagyomány szerint Jézus anyjának, Máriának a szülei. Több más, talán ismertebb bibliai történethez hasonlóan sokáig várták imában, hitben gyermekük megszületését, mire idős korukban megérkezett életükbe a gyermekáldás. Anna és Joachim abban jelentenek számunkra példát és példázatot, ahogyan várakozni tudtak együtt, bizalommal egymásra és fölfele tekintve. 

– A szervezők vallják: az Anna–Joachim Program már a gyermekvállalás gondolatával foglalkozó pároknak is sokat adhat, de ajánlják a régebb óta gyermektelenségtől szenvedőknek is. Azoknak, akiket foglalkoztat az, hogy lelkileg mi gátolja kívánságuk teljesülését, és hogy hogyan hat rájuk, ami történik, illetve nem történik velük 

– hangsúlyozza az egyházmegye. Ajánlják a programot minden olyan párnak, akik a gyermekvállalási nehézségek miatt egy pluszteherrel néznek szembe, és ez a házasságukat, párkapcsolatukat még inkább megterheli. Hasznosak a találkozások továbbá minden párnak, hiszen rengeteg olyan módszert, technikát ismerhetnek meg általa, melyek segítik az önismeretet, stresszkezelést, valamint a párkapcsolatban élés megfelelő módon történő kezelését. Bővebb információ kérhető, jelentkezni lehet a [email protected] címen. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!