Aki tud, most segítő kezet nyújthat

2022.10.28. 12:22

Egyre többen fordulnak a Katolikus Karitászhoz segítségért

Az áremelkedés és a rezsiszámlák növekedése miatt megyénkben is egyre többen fordulnak a Katolikus Karitászhoz segítségért - reagálva a bajba jutott családok és idősek igényeire, adománygyűjtő programot indított a segélyszervezet, amelyhez a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász is csatlakozott.

Wald Kata

Fotó: Gazdag Mihály

A Segítő kéz nevet viselő akció október 26-án indult és november 25-ig tart. Cél, hogy két hónappal karácsony előtt felhívják a figyelmet mindazokra, akik a mindennapi életben nagy nehézségekkel küzdenek a drágulások miatt. 

A segélyszervezet úgy látja, családok ezrei kerülhetnek kilátástalan helyzetbe az idei télen. - A közösség ereje életeket ment, meleget, ételt, gyógyszert, reményt ad. Nyújtsunk segítő kezet a válságba került családoknak! - emeli ki felhívásában a Pécsi Egyházmegye. 

Az adományokat a Katolikus Karitász, szakemberei és önkéntesei bevonásával a jelenlegi válsághelyzetben ellehetetlenülő családok támogatására használja fel segélyakcióiban és felzárkóztató programjain keresztül. Baranyában is megyeszerte leadhatók a tartós élelmiszerek, egyéb tárgyi adományok, mint például téli ruha, takaró, ágynemű a gyűjtőpontokon: Pécsett a Janus Pannonius u. 4., és a Lánc u. 6. szám alatti Karitász helyszíneken, illetve az egyházmegye településein található Karitász csoportoknál. Ezen kívül a 1356-os adományvonalon minden hívás 500 forint támogatást jelent, online pénzadományt a karitasz.hu oldalon fogadnak, valamint a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász bankszámlájára történő befizetéssel is lehet segíteni, közleményként beírva: Téli krízis. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!