Megbetegedések

2022.10.24. 11:36

Húzzuk vissza a maszkot! – olvasóink ebben látják a megoldást

Egyre többen lettek betegek az elmúlt napokban – olvasóink szerint a maszkhasználat jelentősen javítana a helyzeten.

bama.hu

Ahogy egyikük írja: „Egyes országokban már felvetődött, hogy hamarosan lehet, eljön az ideje a kötelező maszkhasználat bevezetésének. A környezetemben is nagyon sok a beteg. Influenza, koronavírus, megfázás. Mind nagyon hasonló tünetekkel. A maszk a betegségek továbbadásának esélyét jelentősen csökkenti. Aki köhög, tüsszög, fáj a torka, szerintem igazán húzhatna maszkot, ha közösségbe megy.”

Egy másik olvasónk még sarkalatosabban fogalmaz: „Nincs még influenzajárvány, de sokan betegek. Ha a Covid miatt szükséges maszkviselés és távolságtartás tavaly és az azt megelőző évben segített abban, hogy komolyabb influenzajárvány ne alakuljon ki, akkor hasznosítani kellene ezeket a tapasztalatokat, és beépíteni a gyakorlatba. Influenza miatt is kötelezővé lehetne tenni a zárt terekben az elmúlt években már megszokott védelmi intézkedéseket. És akkor idén is elmondhatnánk, hogy az influenza nem dönt ágynak tömegeket.

Van, aki szerint már most is el vagyunk késve: „Ha jól emlékszem, már tavaly ősszel is késtek a kötelező maszkhasználat bevezetésével. Mire elrendelték végre – legalább zárt helyeken – addigra a mostani, influenzaszerű megbetegedések, karöltve a Covid-fertőzöttekkel, egyre szaporodtak. Ergo, ajánlatos lett volna már október 1-jétől elrendelni a szigorítást. A minap távolsági buszon utaztam, szerencsére csak húsz percig. A buszon sok fiatal volt, többen is tüsszögtek, köhögtek, egyikük szinte folyamatosan. Maszk persze egyikükön sem volt. Én ugyan viseltem a védőeszközt, de biztos, ami biztos, alig vártam, hogy leszállhassak.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!