i-Days 2021

2022.10.19. 21:30

Indulhat az innovációs ötletverseny

2021 november 4-én a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Transzdiszciplináris Kutatások Intézete az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel együttműködésben ismét megrendezi a tavaly nagy sikerrel zárult Innovation Days elnevezésű ötletversenyét.

W. K.

Automatikusan generált description

Ha unod az örökös sorban állást, tolongást az orvosi rendelőkben, ha unod, hogy hiába mész időpontra biztos, hogy várnod kell; ha eleged van abból, hogy ahány ajtón bemész annyiszor kell elmondanod, hogy miért jöttél, mi a panaszod; ha szeretsz kütyüzni, csatlakozni, böngészni és szívesen látnál okos eszközöket az egészségügyi intézmények minden sarkában; ráadásul tele vagy ötletekkel, csak senki nem hallgat meg, akkor itt a lehetőség, hogy tegyél ez ellen! Az egészségügynek szüksége van rád!

Idén 5 olyan kihívásra keresünk megoldást, amely mind valós igényen alapul:

Bábeli zűrzavar

Folyamatos telefoncsörgés, végeláthatatlan adminisztrációs feladatok, lefagyó számítógépes rendszerek, folyamatosan ki-be mászkáló munkatársak darabolják fel folyamatosan a rendelést. Ráadásul összefolynak a munkafolyamatok, strukturálatlan a munkaszervezés is így ezek emiatt kevesebb idő jut egy-egy betegre, az ellátás kapkodva zajlik, mind az orvos, mind a beteg, feszült, türelmetlen, ami nagy mértékben rontja az ellátás minőségét.
Milyen megoldással lehetne megszüntetni a fenti állapotokat?

„Hiába fürösztöd önmagadban, csak másban moshatod meg arcodat” – A visszajelzési kultúra hiánya az egészségügyben

Hogyan lehetne motiválni az egészségügyi dolgozókat, hogy elmondják, a vezetőket pedig, hogy meghallgassák a kritikus, építő véleményeket egyaránt? Mi lenne erre a legjobb megoldás, hogyan lehetne ezt a leghatékonyabban, úgy megvalósítani, hogy ez a lehetőség minden egészségügyi dolgozó számára elérhető legyen, valamint, hogy az elmondott ne csupán pusztába kiáltott szó legyen?

Skynet – az okoskórház ébredése

Egy olyan folyamatmenedzsment kezelő rendszer tervezése a feladat, amely a beteg belépésétől az egészségügyi intézményből való távozásán át az utókezelésig nem csak segít nyomon követni a folyamatot, hanem a tervezhetőségből adódóan optimalizálja is a folyamatot, megszüntetni a betegfeltorlódást. (Visszakereshetőség, betegedukáció, statisztika)

Kérem a következőt!

Egy olyan egységes betegregisztrációs és beteghívó platform megtervezése a feladat, amely minden korosztály részére könnyedén alkalmazható. Fontos eleme, hogy az kezelőorvos részére “látható legyen”, hogy éppen merre jár a beteg.

Írtam én már eleget

Egy olyan IT alapú megoldást keresünk, amely amellett, hogy segít az adminisztratív terhek csökkentésében, könnyen kezelhető és elérhető dokumentumkezelést biztosít az egészségügyi dolgozóknak (és akár a betegeknek is?)

A részvételhez semmilyen előképzettség nem szükséges, csupán hallgatói jogviszony, te és a lelkesedésed kell!

További információ és regisztráció https://itdweb.hu/i-days-2021/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!