Látható a pincészetben

2022.10.18. 15:03

Színes szőlőbirtokok díszítik az idei Bogyólé palackját

bama.hu

Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Múlthéten hírt adtunk arról, hogy október 14-én kihirdetik a Bogyólé (ezen a néven készül a Vylyan pincészet oportója) Borcímke pályázat idei győzteseit. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen került sor.  

Összesen 194 pályamű érkezett, amelyből a felkért egyetemi oktatók és reklámszakemberek első körben 50 munkát választottak ki, hogy ezt követően komoly szakmai vitát és véleményezést folytassanak a címketervekről. Az eddigi években az egyetlen kitétel annyi volt a beküldött munkákkal kapcsolatban, hogy illeszkedjen a Bogyólé karakteréhez. A frissesség és a gyümölcsösség jelenjen meg a palackokon. Idén azonban volt még egy csavar a kiírásban, és pont a csavarral kapcsolatban. Meghatározott színe lett a zárnak, ami nem más, mint az év színének kikiáltott Very Peri, amely a hivatalos megfogalmazás szerint egy olyan lila szín, ami a “kék állandó nyugalmát ötvözi a piros energiájával. Ezt figyelembe véve kellett megalkotni a címkéket. 

A zsűri három helyezettet és egy közönségdíjast is kihirdetett. Utóbbi elismerést az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hallgatója, Hajdu Boróka vehette át. A harmadik és a második helyet METU diákok tudhatják magukénak, név szerint Pataki Lilla és Babarczy Myriam. A győztes pedig a MOME hallgatója, Murin Dóra lett, aki így nyilatkozott borcímke tervéről: „Szőlőskerteket nézegettem, amiknek a ritmikussága, mozgalmassága és játékossága nagyon megihletett. A sávok áramlása vezeti a szemünket a feliratok irányába, amit a bogyóval együtt a lemenő nap inspirált. A 2022-es év színe, a Very Peri volt a kiindulópont a palettámban, ehhez válogattam a többi színt, amikkel egy friss és üde összhatást szerettem volna elérni. Címnek a Színes szőlőföldeket választottam, ami szépen alliterál és dallamos hangzása miatt jól passzol a képi világhoz.” 

A jutalmazott pályaművek megtekinthetők a Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet Facebook oldalán és már a Bogyólé is megvásárolható vinotékájukban. Reméljük, hamarosan a boltok polcaira is felkerülnek, hogy minél előbb kóstolhassuk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!