Jól fogy a krizantém

2022.10.29. 10:04

Virág-és koszorúárusokkal teltek meg a piacok

Megteltek a piacok virág- és koszorúárusokkal. A pécsi vásárcsarnokban sem volt másképp tegnap délelőtt, az új épület előtti területen ők foglalták el az árusítóhelyeket, nem találtunk olyan asztalt, ami üresen állt volna.

Zsigmond József

Fotó: Horváth Balázs

– Huszonkét éve árusítok a piacon virágokat. Most ahogy látja, elég sokan vannak. Nem panaszkodom, a koszorúkat, amit természetes anyagokból készítettem, már elvitték, de a krizantémjaimat is viszik – említette mosolyogva egy női árus a vásárcsarnok előtt, aki hozzátette, hogy szombaton még a csarnoknál kínálja virágjait, de hétfőn és kedden a pécsi köztemetőnél lesz, mivel az ottani árusításhoz is van engedélye.

Egy pozitívat mindenképpen ki kell emelnünk. A csarnok bejárás során azt tapasztaltuk, hogy eltűntek a műkoszorúk, inkább a fenyőből, tobozokból, vagyis a természetes alapanyagokból készültek voltak jellemzők. Az árak mérettől és díszítéstől függően 800 és 2500 forint között mozgott. A vágott virágok közül a legtöbben a krizantémot keresték, amely ára idén darabonként 500-600 forintba került. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!