Fél órán át lehet ügyet intézni

2022.11.12. 21:34

A hét elejétől ideiglenesen már csak mobilposta jár több baranyai faluba

Hétfőtől már csak mobilposta fog járni több baranyai faluban, így Baksán, Berkesden, Drávaszabolcson, Töttösön, Lippón, Szajkon, Hetvehelyen, és Hobolon. A jövő héttől mindössze 30-40 perc áll majd a lakosság rendelkezésére ügyeik intézésére.

Zs. K.

Mint arról korábban beszámoltunk, Komlón 4,  Pécsen pedig 9 posta zár be, és a hirdi fiókra is lakat kerül egy időre a Magyar Posta döntésével. Az energiafelhasználás csökkentése érdekében országosan 210 településen 366 posta működését szüneteltetik ideiglenesen. 

Mint közleményben tájékoztattak, azokon a településeken, ahol több szolgáltatóhely működik, ott a fennmaradó szolgáltatóhelyek megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják az ügyfeleket, míg ahol csak egy posta működött, ott mobilposta segítségével lesznek elérhetők a szolgáltatások. A változás – mint írják – nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését.

Ezzel együtt a Magyar Posta Zrt. több átalakítási projektet hajt végre, melynek eredményeként csoportos létszámleépítésre vonatkozó szándékot jelentettek be, ez összesen mintegy 300 munkavállalót érint. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!