Teával és forralt borral melegedtek

2022.11.07. 20:48

A zord időjárás sem állhatta útját a pónilovaglás és az íjászkodás sikerének Zrínyi várában

M. R.

Fotó: Sz.V.

Bár az időjárás némi átszervezést tett szükségessé a szombaton megtartott előzetes Márton-napi mulatságot illetően, így is jó hangulatban zajlott a program. A minifánk, a kürtőskalács, illetve a főzőverseny a körülmények miatt elmaradt, élményekből így sem volt hiány. Két barátságos póniló, Nani és Janka lovaglási lehetőséget biztosított a gyerekeknek, akik az íjászat tudományával is megismerkedhettek – egyesek igen sikeresen sajátították el a fortélyait.

– Lent a sátorban nagyon jó volt a hangulat, sok érdeklődő család jött el Szigetvárról és a környező településekről is – számolt be lapunknak Salamon Ferenc várkapitány.

– Fújt a szél, esett és sokáig köd lengte be a vár környékét, mégis nagy sikere volt a lovaglásnak, íjászkodásnak, a sátorban pedig a kézműves foglalkozásoknak. Forralt borral, zsíroskenyérrel és teával vártuk a résztvevőket, fent a várban pedig egy kis melegedő termet is berendeztünk a látogatóknak

 – folytatta a várkapitány.

Fotós: Sz.V.

Alkotói pályázati felhívást is közzétettek a programot megelően, szombaton tartották ennek eredményhirdetését is. Az őszi terményekből készített művek olyan jól sikerültek, hogy a zsűri végül minden nevezőt jutalomban részesített.

Este pedig, a Márton-napi szokást elővételezve, lámpás felvonulást tartottak. Ez az esőzések okán módosított útvonalon zajlott, a gyerekek különösen élvezték ezt a programelemet.

– Ez volt a harmadik ilyen alkalom, de a terveink szerint nem az utolsó. Ha az időjárás is kegyes lesz hozzánk a jövőben még nagyobb szabású rendezvény lehet belőle, úgy látjuk az igény megvan rá – összegzett a várkapitány.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!