Megmozdult a város

2022.11.21. 12:45

Így segíthetünk a tragédiában érintett sásdi családnak

Öt sásdi kisgyermek, köztük egy újszülött maradt félárván, miután múlt csütörtökön édesanyjuk és az egyik testvérük meghalt abban a vonatbalesetben, ami Sásdon történt. A balesetben súlyosan megsérült kislányt a pécsi klinikán ápolják.

B. M.

Forrás: tv2.hu

A városban nagyon sokan igyekeztek, igyekeznek segíteni, az önkormányzat első embere Jusztinger János pénteken közölte, hogy védőnő, családsegítő, óvoda, bölcsőde szakmai segítsége és a Gyerekesély Krízisalap anyagi forrásai rendelkezésükre állnak, pénteken a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének adományát is átadták már a családnak, gyermekfelügyeletet is biztosítanak. Gondoskodtak arról is, hogy az édesapa az önkormányzat kisbuszával el tudjon jutni Pécsre a kórházba.

Jusztinger János szombaton már arról is beszámolt, hogy jártak a megsérült gyermeknél a kórházban és minden remény megvan a felépülésére. 

A polgármester azt kérte a segíteni akaróktól, hogy pénzadománnyal támogassák a családot, hiszen más jellegű felajánlások is hasznosak lehetnének, de ezek gyűjtését, tárolását nem tudják megoldani. A gyűjtés célja pedig a gyermekek felneveléséhez való anyagi hozzájárulás, egy olyan biztos bázis megteremtése, amelyre a félárván maradt gyermekek a jövőben támaszkodhatnak.

A család számlaszáma: 

OTP Bank 11773315-02262264
(külföldről: IBAN HU56117733150226226400000000)   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!