Díjeső a Magyar Tudomány Ünnepén

2022.11.16. 13:54

Kemenesi Gábor kapta a tudomány közérthető megjelenítéséért járó díjat

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából november 15-én adták át Az év ismeretterjesztő tudósa és a Juhari Zsuzsanna-díjat a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területe Bizottsága Székházában.

Cz. E.

Forrás: UnivPécs

Fotó: Csortos Szabolcs

Az előbbi elismerést 1996-ban alapították meg, amelyet elsőként Simonyi Károly akadémikus, fizikaprofesszor vehetett át. A kitüntetést a tudományos újságírók szavazatai alapján annak ítélik oda, aki a legtöbbet tette a tudomány közérthető megjelenítéséért, népszerűsítéséért az írott és olvasott sajtóban egyaránt. A díjhoz egy a kitüntetett személy nevét hordozó égitest is társul. Idén ezt az elismerést dr. Kemenesi Gábor Junior Prima-díjas magyar biológus, virológus kapta.

Kemenesi Gábor kapta a tudomány közérthető megjelenítéséért járó díjat
Fotós: Csortos Szabolcs / Forrás: UnivPécs

Az utóbbi elismerést 2016-ban hozták létre, amely az Élet és Tudomány néhai szerkesztőjének nevét viseli. A nyílt pénzdíjas pályázatot a Tudományos Újságírók Klubja minden évben meghirdeti és a zsűri által kiválasztott legjobb blog szerzője kapja az elismerést. Az utóbbi időben videóbloggerek is nevezhetnek. Az idei elismerést Barna Barnabás, a Csillagvizsgáló című blog szerkesztője kapta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!