Gyerekek ligete

2022.11.03. 14:17

Névtáblát is kaptak az elültetett facsemeték

Zs. K.

Fotó: Cseh Gábor

Immár a Gyermekek ligete a faluház alatti füves terület Alsómocsoládon. A 18. életévét be nem töltött alsómocsoládi és erős kötődéssel rendelkező, lélekben alsómocsoládi gyermekekkel és családjaival közös akció keretein belül október végén 24, névtáblával ellátott facsemetét ültettek el a faluház melletti füvesített területen.

A családok a facsemetével, az ültetési munkálatokkal és a gondozással, az önkormányzat pedig a terület biztosításán és kialakításán túl, a gyermekek táblájának elkészíttetésével járult hozzá a liget kialakításához, így téve valóban élővé és közössé a kezdeményezést.

Az ültetésben való aktivitással a gyermekek és fiatalok átérezhették a közösség szeretetét,  így mindig tudni fogják, hogy ez az a hely, ahol a gyökereik vannak, ez az a hely, amely mindig visszavárja őket. A fiúgyermekek részére feketefenyőt, berkenyét, vérbükköt, aranyfát és vörösjuhart, a lányoknak pedig japánjuhart, szomorú nyírt, magnóliát és amerikai tulipánfát javasolt az önkormányzat, és a facsemeték beszerzésében is segítséget nyújtott. 

A tervek szerint a jövőben minden októberben, egy szombati napon újabb facsemetékkel bővülne a Gyermekek ligete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában